La Generalitat elimina el suport econòmic a les Federacions d'ADF

Malgrat que la Generalitat de Catalunya treballa amb el pressupost prorrogat del 2012, on hi havia 50.000 € per a totes les Federacions d'ADF de Catalunya, el 2013 el Departament d'Agricultura ha eliminat els ajuts a les Federacions de les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya.

Aquesta situació es meterialitza amb el 72% de retallades a ADF i Federacions que ja vam constatar en anteriors articles en aquest bloc.

La nostra Federació no va ser informada per la propia Generalitat de Catalunya, sinó directament pel Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya, entitat que té com objectiu fonamental  la defensa de les Federacions i les ADF de Catalunya.

Únicament, i que tinguem dades, la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 33.875 euros a la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal Penedès Garraf per a fer un estudi sobre l’aprofitament dels residus forestals i agrícoles per a generar energia tèrmica en nuclis rurals de l’Alt Penedès.

Així, les Federacions que depenen exclusivament dels ajuts de la Generalitat de Catalunya, tindran molt difícil poder continuar les tasques de coordinació i formació del voluntariat.

Pel que fa a la Federació de les ADF del Maresme i Sud-Est del Vallès Oriental, que tenim la sort de comptar  també amb recursos propis, podrem mantenir la major part del recolzament a les ADF associades i al seu voluntariat, des de la formació, el suport administratiu i l'equipament, però haurem d'incrementar l'eficiència i l'efectivitat, i el compromís de totes les ADF, del voluntariat i del propi personal de la Federació.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey