Les antenes de Céllecs no compleixen la normativa de prevenció d'incendis

Cèllecs, Turó Rodó, on hi ha les antenes,
 i on s'observa que la franja de protecci´ño de 25 metres d'amplada
 no està feta.
La normativa de prevenció d'incendis estableix que les instal.lacions i edificacions aïllades sense ús agrícola i forestal, han de disposar d'una franja de 25 metres d'amplada a tot el perímetre amb baixa càrrega de combustible, d'acord amb el que s'estableix a l'esmentada normativa. Així, les copes dels arbres, i especialment els pins, no e spodrien tocar les unes amb les altres, els arbres haurien d'estar esporgats un mínim de dos metres des del terra, i les espècies piròfites, com el bruc i les estepes, haurien d'estar eliminades.
Doncs bé, això no passa a Céllecs, on una bateria d'antenes amb els seus corresponents equips de suport, estan a tocar de la vegetació de la muntanya, i posen en perill un dels espais emblemàtics del Parc Serralada Litoral, dins l'EIN La Conreria, Sant Mateu i Céllecs.
Demanem a l'òrgan gestor del parc que actui per aconseguir que aquestes instal.lacions compleixin la normativa de prevenció d'incendis, a la vegada que es millori la seva integració paisatgística.

Entrades populars d'aquest blog

Diversos nuclis urbans del Maresme són potencialment inundables i haurien de disposar de plans d'autoprotecció

Una nova plaga afecta intensament els alzinars i suredes del Maresme

Ens ha deixat el company i amic Didac Rey